A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI - Móricz Zsigmond Általános Iskolája, Hetényegyháza
ISKOLAI ESEMÉNYEK 2022-2023.

 

 • 2023. június 06. - Testvériskolai kapcsolatok

 • 4 év - a járvány miatti kihagyás - után ebben a tanévben sikerült feleleveníteni a marosvásárhelyi testvériskolánkkal a kapcsolatot, amely ebben az évben ünnepelte a 20. évfordulóját s 10. alkalommal szerveztük meg az oda - vissza utat, a résztvevők nagy örömére.
  Az erdélyi diákok fogadására áprilisban került sor, igyekeztünk tartalmas programot biztosítani számukra az itt eltöltött időre. Megismerték Kecskemét nevezetességeit, részt vettek a Leskowszky hangszergyűjtemény egy foglalkozásán, Kiskőrösön Petőfi nyomába eredtünk. Maradandó élményt nyújtott a János Vitéz Látogatóközpont kalandos interaktív kiállítása. Az iskolánkban sportrendezvényen, a Móricz felolvasóversenyen vettek részt és jó hangulatban megünnepeltük a testvériskolai kapcsolat 20. évfordulóját.
  A visszaútra májusban került sor, hasonlóan gazdag programot állítottak össze a vendéglátóink nekünk is. Megismerkedtünk Marosvásárhely nevezetességeivel, egész napos kirándulás keretében voltunk a Rhédey család erdőszentgyörgyi kastélyában, a parajdi sóbányában, vásároltunk a korondi kirakodó vásárban. Szejkefürdőn létrehozták a Mini Erdély Parkot, amelyben több mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár makettjét láthattuk. Szabad program keretében a családok még ezen túl is vitték a gyerekeinket állatkertbe, múzeumba, moziba, színházba.
  Azon túl, hogy megismerkedünk a két város, és környéke nevezetességeivel, sokkal értékesebbek azok a kapcsolatok, amelyek kialakulnak ebben a néhány napban a gyermekek, a családok közt. Mindkét részről óriási köszönet a szülőknek, akik befogadnak egy számukra még idegen gyermeket, biztosítják, hogy jól érezze magát távol az otthonától és úgy jöjjön el, hogy két év múlva szeretne ismételten oda visszamenni.
  A 20 év távlatában barátságok születtek a kapcsolat révén, családok utaznak egymáshoz a mai napig is, s akik részt vettek ebben a programban azoknak életre szóló élményt jelentett ez, s reméljük, hogy jelenteni fog ezután is.


  fotógaléria!
 • 2023. június 05. - Osztálykirándulás Zánkán

 • Az Erzsébet Alapítvány által kiírt nyertes pályázatnak köszönhetően 3 napra Zánkára utazhattunk iskolánk 3 osztályával. Megérkezésünkkor a tábor média felelősei kiválasztották csoportunkat, és az első napunkat végigkísérték; fotózták, videózták a nap eseményeit. Csodálatos időben tartalmas programokon vehettünk részt: hajókáztunk, cirkuszi előadást és mozifilmet néztünk meg, Révfülöpre kirándultunk. Kihagyhatatlan volt a trambulinozás is.
  A gyerekek számára nagy élmény volt a középkori kalandjáték. a számháború és a csapatépítő játék is. Az esti koncert, majd másnap a disco is bekerült a kedves emlékek közé. Hazafelé útba ejtettük Tihanyt, majd enyingi pizzázás után indultunk Hetényegyházára.


  fotógaléria!
 • 2023. május 26. - Mesélő Dallamok

 • 2023.05.23-án mesélő dallamok az iskolai tornacsarnokban.


  fotógaléria!
 • 2023. május 25. - Kihívás Napja

 • Az idén is megrendezésre került a Naplemente Idősek Klubjában a Kihívás Napja, 2023. május 23-án, melyen a 2. ói nagy örömmel vett részt.


  fotógaléria!
 • 2023. május 22. - Sportnap

 • 2023. május 20-án zajlott iskolánkban a Mozdulj! Élj egészségesen! program.
  Az 1. és 2. osztályosok különböző sportjátékokban tehették próbára magukat. A kötélhúzás, futóverseny, hullahopp verseny és célba dobó versenyek mellet, jutott idő játékra is, amikor rókavadásszá, vagy mókusokká változtak kis időre a gyerekek. Egy nagyon vidám, izgalmas, sportban, mozgásban gazdag napot töltöttünk el ezen a szép tavaszi napon.


  fotógaléria!
 • 2023. május 22. - Digitális Biztonság

 • 2023.05.22.-én előadást tartottak az 5. évfolyamosok számára a digitális tér biztonságos használatáról.


  fotógaléria!
 • 2023. május 17. - Szünidei gyermekétkeztetés tájékoztató • 2023. május 10. - Német nyelvi verseny 4. évf.

 • 2023. május 10-én tartottuk meg a 4. osztályosok német nyelvi versenyét. A tanulók egy játékos feladatlapot töltöttek ki. A Kecskemét Móricz Zsigmond Iskoláért Alapítvány jóvoltából az összes résztvevő szép ajándékoknak örülhetett. A helyezést elérő tanulók:
  I. Patkó Gergő 4.a
  II. Varga Ramóna 4.a
  III. Graholy Brendon Richárd 4.a

  Gratulálunk!


  fotógaléria!
 • 2023. május 09. - A 2. ói a Naplemente Idősek Klubjában

 • Évek óta hagyomány, hogy iskolánk 2. ói osztályai teszik szebbé az anyák napi ünnepséget a Naplemente Idősek Klub tagjai számára. Idén május 9-én kedveskedtek a szépkorúaknak.


  fotógaléria!
 • 2023. május 04. - Szövegértési verseny

 • Április 4-én megszervezésre került immáron sokadik alkalommal a helyi szövegértési verseny, melynek díjkiosztóját a napokban tartottuk. Sikeres eredményt értek el.
  8. évfolyam 1. helyezett: Domján Bianka, Schiszler Nóra
  6. évfolyam 1. helyezett: Tégla-Kovács Gabriella, Benkő Nikolett
  Gratulálunk!


  fotógaléria!
 • 2023. május 04. - Énekverseny 1-2 évfolyam

 • Iskolánkban 2023. május 2-án rendeztük meg az első és a második osztályosok énekversenyét. Sok szép dallal készültek, és nagyon ügyesen , bátran álltak ki ifjú versenyzőink.
  Helyezettek:
  Elsősök: I. Mahler Maja 1/a, II. Fazekas Zsanett 1/ói, III. Gyulai Bence 1/ói
  Másodikosok: I. Gréczi Norina 2/a, II. Marton Hanna 2/ói, III. Trungel Hedvig 2/a
  különdíj: Bodnarik Emma 2/a, Pankovits Tamás Gara 2/ói


  fotógaléria!
 • 2023. május 02. - Énekverseny 3-4. évfolyam

 • 2023. április 26-án rendeztük meg az iskolai énekversenyt a 3-4. évfolyamos tanulóink számára. Közös énekléssel kezdtük a délutánt, majd minden tanuló 2 népdalt énekelt el bátran a közönség és a zsűritagok előtt. A helyezettek:
  3.évfolyamos tanulók:
  I. Szabari Kornél 3.ói, II. Peltzer Katalin 3.a, III. Rimaszombati Kristóf 3.ói
  Különdíjat kapott: Béres Bella Zsófia 3.a és Berkes Aranka 3.ói
  4.évfolyamos tanulók:
  I. Tóth Greta 4.a, II. Patkó Gergő 4.a, III. Garzó István 4.ói
  Különdíjat kapott: Gréczi Nikolasz 4.a
  Gratulálunk!


  fotógaléria!
 • 2023. május 02. - Német versdélután

 • 2023. április 19-én került megrendezésre a negyedikes és az ötödikes németül tanuló diákjaink számára a versmondó foglalkozás. Először minden tanuló német verset mondott, majd 4 fős csapatokban játszottak. Német nyelvű versekkel ismerkedtek, illetve kreatív tevékenységként verssorokat raktak sorrendbe, és német képverset írtak együtt. Jókedvűen és hasznosan töltöttük el ezt a szép délutánt.


  fotógaléria!
 • 2023. április 28. - Énekverseny óvodásoknak

 • Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezzük az óvodásoknak az énekversenyt. 2023. április 27 -én sok szép éneket hallotunk. Nagyon ügyesen , bátran álltak ki a zsűri elé.
  Helyezettek:
  01. Félix Jázmin
  02. Lengyel Luca
  03. Enyedi Zselyke
  Szegszárdy Balázs különdíj


 • 2023. április 26. - Iskolai fotózás • 2023. április 18. - Felhívás Beíratkozásra • 2023. április 14. - Móricz felolvasó verseny

 • A Móricz Napok keretében iskolánk felolvasó versenyt szervezett kecskeméti és tankerületi iskolák számára. Móricz Zsigmond prózai szövegeiből olvastak fel, adtak elő a diákok részleteket. A versenyre 2023. április 14-én került sor az iskola épületében. Öt iskolából kaptunk nevezést, valamint Marosvásárhelyről, illetve iskolánk tanulói is neveztek minden évfolyamból. 5-6. évfolyamból 18 fő vett részt a versenyen, 7-8. évfolyamon 8 fő. A két korcsoportban szervezett színvonalas megmérettetésen az alábbi eredmények születtek:
  5-6. osztály
  1. helyezett: Süle Milán Tibor - Corvin Mátyás Általános Iskola
  2. helyezett: Bánáti Zsombor - Vásárhelyi Pál Általános Iskola
  3. helyezett: Bartha Budai Mátyás - Friedrich Schiller Általános Iskola, Marosvásárhely
  4. helyezett: Csorba Hanna - Móricz Zsigmond Általános Iskola; Furdan Benedek Sámson - Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola;
  Gáll Ákos Attila - Friedrich Schiller Általános Iskola, Marosvásárhely; Vitális Kristóf Zalán - Friedrich Schiller Általános Iskola, Marosvásárhely
  5. helyezett: Kele Gellért - Corvin Mátyás Általános Iskola; Kőtörő Maja - Móricz Zsigmond Általános Iskola; Szász Ákos - Friedrich Schiller Általános Iskola, Marosvásárhely;
  6. helyezett: Német Lili - Kertvárosi Általános Iskola; Szabó Noémi - Kertvárosi Általános Iskola
  7-8. osztály
  1. helyezett: Csóka Luca Eszter - Corvin Mátyás Általános Iskola
  2. helyezett: Győri Ákos - Móricz Zsigmond Általános Iskola; Völgyesi Liza - Vásárhelyi Pál Általános Iskola
  3. helyezett: Szelei Mózes Mór - Corvin Mátyás Általános Iskola
  Gratulálunk a verseny szervezőinek, segítőiknek, minden résztvevő tanulónak és felkészítő tanáraiknak eredményes munkájukhoz.


 • 2023. április 04. - Sakkbajnokság

 • Az iskolánkban 2023. március 29-én és 30-án megrendezésre kerülő sakkbajnokságon 24 tanuló vett részt. Minden tanuló kitartóan és eredményesen sakkozott. Díjazottak a következő tanulók:
  3. évfolyamon :
  I. helyezett - Vida-Szabó Noel (3.ói)
  II. helyezett - Grácz Balázs (3.ói)
  III. helyezett - Schnábel Kevin (3.ói) és Szabari Kornél (3.ói)

  4-5. évfolyamon:
  I. helyezett - Csorba Hanna (5.a)
  II. helyezett - Kovács Vencel (4.ói)
  III. helyezett - Rimaszombati Marcell Károly (4-ói) és Patkó Gergő (4.a)

  Gratulálunk a sakkozóknak!


  fotógaléria!
 • 2023. március 30. - Iskolába hívogató program

 • Március 30-án délután tartottuk hagyományos tavaszi iskolába hívogató programunkat. A szokásoknak megfelelően a tanító nénik az óvoda-iskola programban résztvevő óvó nénivel kísérték át az iskolába a gyerekeket, akik háromféle tevékenységben vehettek részt: Kézműves foglalkozáson nyuszit barkácsolhattak, az okoskodó állomáson logikai feladatokat oldottak meg és ismerkedtek az interaktív táblával. A harmadik helyszínen mozgásos népi gyermekjátékokat játszhattak a tanító nénikkel.
  A szülői értekezlet iránt is nagy volt az érdeklődés, ahol bemutatkoztak a leendő 1. osztályos tanító nénik is.


  fotógaléria!
 • 2023. március 29. - Felhívás Szünidei Étkeztetéssel kapcsolatosan • 2023. március 23. - Meghívó a Tavaszváró programra! • 2023. március 21. - "Barangolók" foglalkozás

 • A 3. ói osztály a következő programokon vett részt ezen a héten: A Hírös Agóra Művelődési Központban megtartott "Barangolók" foglalkozáson a rovarokkal ismerkedtek tanulóink Dr Szappanos Albert állatorvos vezetésével. Megtekintettük a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál "TAVASZ KEREKEDIK" - Nemzedékek nemezei című kiállítást.


  fotógaléria!
 • 2023. március 21. - Alföldfásítás ÖKO iskolás program • fotógaléria!
 • 2023. március 21. - Meghívó a csütörtöki Nyílt Napra! • 2023. március 16. - Pí Nap

 • Március 14-e különleges dátum a matematikát kedvelők körében. A PÍ szám nemzetközi napja , mely egyben a matematika világnapja is. Iskolánkban 2014. óta játékos vetélkedő keretében tesszük emlékezetessé ezt a különleges napot. Ebben a tanévben erre a vetélkedőre 2023. március 16-án került sor. 12 csapat indult a nem mindennapi versenyen, melyen 3 fős csapatok vettek részt. A feladatok között szerepelt totó, többféle kirakó, kör kerületének mérése is vonalzó és fonal segítségével.


  fotógaléria!
 • 2023. március 14. - Helyesíró verseny 2023. eredményhirdetése

 • 2023. március 6-án rendeztük meg, a már hagyománnyá vált iskolai házi helyesíró versenyt. A 2., 3., 4. évfolyamon tanulók mérhették össze tudásukat. Diákjaink közül 26-an vállalták a megmérettetést. Helyt kellett állniuk a tollbamondásban, hibás szöveg javításában és a helyesírási totóban. Az eredményhirdetés alkalmával, ami 2023. március 14-én volt, minden gyermek tárgyi jutalmat, illetve emléklapot vagy oklevelet vihetett haza a legjobb tudása szerint elkészített munkájáért. Évfolyamonként a két legeredményesebb tanuló elé további komoly feladat hárul, hiszen ők képviselik iskolánkat a Városi helyesíró versenyen, mely a Béke Általános Iskolában lesz, 2023. április 5-én, 14 órakor.
  Helyezettek:
  2. évfolyam:
  I. Berkes Ferenc (2.ói) Felkészítő pedagógus: Szurok Eszter
  II. Durucz Adél (2.ói)
  III. Balázs Anna Izabelle (2.ói)
  3. évfolyam:
  I. Gálfi András (3.ói) Szabari Kornél (3.ói)
  II. Berkes Aranka (3.ói) Felkészítő pedagógus: Madácsi Katalin
  III. Nagy Levente (3.a) Felkészítő pedagógus: Csábi Anita
  4. évfolyam:
  I. Kovács Vencel (4.ói) Felkészítő pedagógus: Mohácsi-Domokos Tímea
  II. Geitz Gréta (4.ói)
  III. Richter Egon (4.ói)

  Gratulálunk a díjazottaknak és a felkészítő pedagógusoknak!


  fotógaléria!
 • 2023. március 14. - Rajzpályázat eredményhirdetése

 • A nemzeti ünnepünk alkalmából meghirdetett rajzpályázatra beérkezett pályamunkákból rendezett kiállítás szolgáltatta a műsor díszletét. A rajzpályázaton díjazott tanulók névsora:
  1. évfolyam
  I. helyezett Gyulai Bence, II. Varga Zselyke, III. Kun Erik
  2. évfolyam
  I. helyezett Gréczi Norina, II. Vasadi Máté, III. Durucz Adél, különdíjas Miklós Kevin
  3. évfolyam
  I. helyezett Schnábel Kevin, II. Csikai András, III. Szabari Kornél
  4. évfolyam
  I. helyezett Tóth Greta, II. Győri Petra, III. Koskár József


  fotógaléria!
 • 2023. március 14. - Ünnepi műsor

 • Ünnepi megemlékezés az iskola sportcsarnokában... A hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola életében több évtizedes hagyomány, hogy az 1848. március 15-i ünnepséget a negyedik évfolyam szervezi. Idén sem volt ez másként! Lelkes készülődés és kitartó munka előzte meg a színvonalas előadást, mellyel reményeink szerint, a tanulók nemzeti tudata is mélyült....!


  fotógaléria!
 • 2023. március 13. - Huszárkodás

 • Közeledik március 15. Kedves kollégánk ma mesélt a huszárokról diákjainknak, bemutatta öltözékét, fegyverzetét. Nagyon tetszett!
  Köszönjük!!


  fotógaléria!
 • 2023. március 13. - Főpróba

 • A március 15-ei ünnepség főpróbájára átjöttek az óvodások is. Izgatottan vártuk a szereplést. Az ovisok általuk készített zászlókat hoztak!


  fotógaléria!
 • 2023. március 10. - Magdika néni mesél

 • Magdika néni ma újból eljött hozzánk. Elhozott nekünk két mesét. Mindenki megfoghatta a bábokat, részese lehetett egy kis játéknak, éneklésnek. Nagyon jól éreztük magunkat!!


  fotógaléria!
 • 2023. március 09. - Nyílt Nap

 • Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit 2023. március 23-án!


 • 2023. március 08. - "Huszárkodás"

 • Március 15-re készülve kollégánk, aki "huszárkodik" is egyben élményekkel teli, élvezetes óra keretében röpítette vissza a gyerekeket a huszárok életébe.


  fotógaléria!
 • 2023. március 05. - "Barangolók"

 • 2023. március 5-én a 3. ói osztály tanulói izgalmas és lebilincselő foglalkozáson vettek részt az Ifjúsági Otthon "Barangolók" természetismereti bérletsorozat keretében.


  fotógaléria!
 • 2023. február 24. - Mesélő dallamok

 • Február 23-án az alsó tagozat meghallgatta a Mesélő dallamok következő előadását. Mindig jó hangulatban telik a hangszer ismertetéssel egybekapcsolt mókázás.


  fotógaléria!
 • 2023. február 23. - Beszámoló Pénzmúzeum

 • 2023. február 23-án a matematika szakkörösökkel Budapestre utaztunk. A Pénzmúzeum meglátogatása volt az elsődleges célunk. A múzeumban nagyon sok érdekes dolgot láttunk, és múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a pénz kialakulásával is megismerkedtünk. Terveztünk pénzérmét, királyi költségvetésre tettünk javaslatot. A múzeumban meglepetés ajándékot is kaptak a gyerekek.
  Ez után a parlament volt a kirándulásunk következő állomása. Mindkét helyen kiváló vezetők segítettek a megismerésekben.


  fotógaléria!
 • 2023. február 21. - Versmondó verseny 2. évf.

 • Február 21-én megrendeztük az utólsó versmondót, amelyen a második évfolyam vett részt. A zsűri most is nehéz helyzetben volt, mert a gyerekek nagyon ügyesek voltak, szépen mondtak a verseket.
  I. helyezettek lettek: Trungel Hedvig 2.a Kovács Marcell 2.ói
  II. helyezettek Bodnárik Emma 2.a Balázs Anna 2.ói
  III. helyezett Durucz Adél 2.ói
  Különdíjas: Bugarszki Bence 2ói


  fotógaléria!
 • 2023. február 20. - Felsős versmondó

 • 2023. 02. 20-án, délután, egy vidám, kellemes délutánon vettünk részt. A versmondó verseny célja elsősorban az volt, hogy jól érezzük magunkat, hogy megjutalmazhassunk mindenkit azért, hogy vállalkozott erre a szép feladatra. Természetesen külön is értékeltük azokat, akik kiemelkedően teljesítettek.
  A verseny díjazottjai: 5-6. évfolyam:
  I. helyezett: Horváth Cintia 6. a
  II. helyezett: Fazekas Zoltán 5. b
  III. helyezett Kocsis Nóra 5. b
  7-8. évfolyam:
  I. helyezett: Laczkó Aliz 7. c
  II. helyezett: Drozdik Inez 8. b
  III. helyezett: Majer Dalma 7. c
  Különdíj: Czeffer Nikoletta 7. b
  Felkészítő tanárok: Györgyné Eleonóra Kovács Tünde, Hegedűs Béla Lászlóné, Molnár Balázs és Szebellédi Beáta. A versenyt szervezte: Szebellédi Beáta tanárnő.
  Szívből gratulálunk a versenyen induló összes tanulónak és a felkészítő tanároknak!


  fotógaléria!
 • 2023. február 20. - Hagyományőrző foglalkozás

 • A 3.ói és 4.ói tanulóink a mai napon egy izgalmas hagyományőrző foglalkozáson vettek részt, ami szorosan kapcsolódott az irodalom órán tanultakhoz. Az eszközöket Vajda Rudolf iskolánk tanára mutatta be.


  fotógaléria!
 • 2023. február 17. - Bábszínház

 • Ciróka Bábszínházba járt az 1.ói, ahol az Egyszem, kétszem, háromszem című előadást tekintette meg.


  fotógaléria!
 • 2023. február 16. - Versmondó verseny Ovi-1. évf.

 • Iskolánkban február 16-án két versmondó találkozó is zajlott, délelőtt az óvodások, délután az első osztályosok voltak vendégeink. Szebbnél szebb verseket hallgathattunk az előadásukban,nagyon ügyesen szerepeltek a kicsik és a kicsit nagyobbak egyaránt. Gratulálunk minden résztvevőnek!


  fotógaléria!
 • 2023. február 14. - Versmondó verseny 3. évf.

 • Februárban elkezdődtek a versmondó versenyek iskolánkban. 14.-én kedden a harmadik évfolyam tanulói mérték össze tudásukat. Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mert sok szép verset hallhatott. Ezért több díjat is kiosztott. Így két első, két második, egy harmadik helyezett és egy különdíjas lett.
  Bajusz Blanka 3.a és Szabari Kornél 3.ói
  Béres Bella Zsófia 3.a és Gálfi András 3.ói
  Rimaszombati Kristóf 3.ói
  Különdíj: Barna Nimród 3.ói


  fotógaléria!
 • 2023. február 13. - Újra versmondó verseny 4. évf.

 • Február 13-án a negyedikesek mérték össze versmondó tudományukat az iskolánk könyvtárában. 13 tanuló színvonalas előadását hallgathattuk meg, ami után a következő eredmény született:
  I. Patkó Gergő 4.a
  II. Tóth Greta 4. a
  III. Kis Luca 4. ói és Kőtörő Aliz 4.a
  Gratulálunk az összes versenyzőnek színvonalas szereplésükért, és köszönjük a felkészítő pedagógusok és a zsűri munkáját!


  fotógaléria!
 • 2023. február 10. - Meseismereti vetélkedő

 • Iskolánkban idén is megrendezésre került a MESEISMERETI verseny, ahol a 3. és 4. évfolyamos tanulók 3-5 fős csapatokban mérték össze tudásukat. Minden csapatot dicséret illet, mert szoros eredmények születtek. A tavaly útjára indított vándorserleget a következő csapatok kapják meg az idén:
  3. évfolyam legeredményesebb csapata: OKOS, CUKI, CICÁK
  4. évfolyam legeredményesebb csapata: GUMIMACIK
  Gratulálunk a nyerteseknek!


  fotógaléria!
 • 2023. február 09. - Osztályfarsang 5.a

 • Osztályfarsang 5.a


  fotógaléria!
 • 2023. február 07. - Osztályfarsang

 • Osztályfarsang - Alsó tagozat


  fotógaléria!
 • 2023. február 02. - Maci kiállítás

 • 2023.02.02.-án megnyílt Hetényegyházán a Pajtás Utcai Óvodában a Maci kiállítás, amelyet iskolánk tanulói a napokban meglátogatnak. Ötletes, rendkívül szép tárlatot láthatunk. Mindegyik csoport sok munkával keltette életre a szőrme csapatot.


  fotógaléria!
 • 2023. január 31. - Szövegértés verseny 3-4. évfolyam...

 • 2023. januárjában lezajlott az iskolai szövegértés verseny a 3-4. évfolyam számára. Minden résztvevő gyermek teljes erőbedobással vett részt a megmérettetésen, alaposan megdolgoztak a feladatlapokkal.˘
  A Kecskemét Móricz Zsigmond Iskoláért Alapítvány jóvoltából mindegyik gyermek kapott ajándékot a versenyen való szereplésért, amit ezúton is köszönünk! Gratulálunk minden versenyzőnek, és további sikereket kívánunk számukra! Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!
  Eredmények:
  3. évfolyam
  I. Szabari Kornél 3. Ói
  II. Berkes Aranka 3. Ói
  III. Csikai András 3. A; - III. Gálfi András 3. Ói


  4. évfolyam
  I. Patkó Gergő 4. A
  II. Richter Egon.4. Ói; - II. Kovács Vencel 4. Ói
  III. Tóth Greta 4. A

  fotógaléria!
 • 2023. január 26. - Ciróka Bábszínház

 • A 2.ói 2023.01.26-án a Ciróka Bábszínház Fehérlófia című előadását tekintette meg.


  fotógaléria!
 • 2023. január 25. - Magyar Kultúra Napja...

 • A Magyar Kultúra Napja 1.ói


  fotógaléria!
 • 2023. január 23. - Magyar Kultúra Napja...

 • A Magyar Kultúra Napját ünnepeltük


  fotógaléria!
 • 2023. január 20. - Terápiás kutya bemutató...

 • A KMJV Örmény Települési Nemzetiségi Önkormányzat programjaként iskolánk felső tagozatos diákjai terápiás kutya bemutatón vehettek részt. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kiképzői hasznos ismereteket adtak át a felelős állattartásról, és sok érdekességet meséltek a segítő és terápiás kutyák tulajdonságairól, életéről. Tanulóink rövid időre kiképzővé is válhattak, utasítást adhattak a kutyáknak.
  Az alábbi képek a 8.b osztályban készültek.
  Nagyon köszönjük az élményt!


  fotógaléria!
 • 2022. december 19. - IV. Adventi gyertya meggyújtása... • fotógaléria!
 • 2022. december 16. - Terápiás kutya bemutató...

 • A KMJV Örmény Települési Nemzetiségi Önkormányzat Adventi programjaként iskolánk diákjai terápiás kutya bemutatóval hangolódtak a karácsonyra. A kutyusok és a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kiképzői ajándékba jókedvet és hasznos ismereteket adtak át a felelős állattartásról. Köszönet a sok-sok mosolyért!


  fotógaléria!
 • 2022. december 14. - Német felolvasóverseny

 • Iskolánkban az 5-8. évfolyamon megrendezésre került Német nyelvi felolvasóversenyen 23 tanuló vett rész. A Kecskemét Móricz Zsigmond Iskoláért Alapítvány jóvoltából minden tanuló jutalomban részesült. A német nyelvi felolvasó verseny helyezettjei:
  5-6. évfolyam:
  I. hely Benkő Nikolett 6.b
  II. hely Fellegi Réka 5.a
  III. hely Tégla-Kovács Gabriella 6.b
  7-8. évfolyam:
  I. hely Lajkó Vivien 8.a
  II. hely Czeffer Nikoletta 7.b
  III. hely Szabó Rozi 8.a


  fotógaléria!
 • 2022. december 12. - III. Adventi gyertya meggyújtása... • fotógaléria!
 • 2022. december 08. - Mesélő Dallamok...

 • A mesélő dallamok bérletsorozat következő előadása, melyen a gyerekek mindig élvezettel hallgatják az izgalmas zenés történeteket.


  fotógaléria!
 • 2022. december 02. - Mikulás matematika verseny...

 • December 02-án a hagyományokhoz híven, megrendezésre került iskolánkban a Mikulás matematika verseny. A gyerekek játékos, gondolkodtató feladatok megoldásában mérhették össze tudásukat. Az eredményeket 6-án, a Mikulás jelenlétében hirdettük ki.


  fotógaléria!
 • 2022. november 30. - Felhívás gyermekétkeztetésre...


 • 2022. november 28. - I. Adventi gyertya meggyújtása...


 • fotógaléria!
 • 2022. november 17. - Meghívó...


 • 2022. november 10. - Nagyotmondó Háry János...

 • A Kodály 140 emlékév keretében Nagyotmondó Háry János címmel rendhagyó zenei, dramatikus foglalkozáson vettek részt iskolán tanulói. A program keretében játékosan ismerkedhettek meg Kodály Zoltán és Kecskemét kapcsolatával, a Háry János daljáték helyszíneivel, szereplőivel, dalaival. A foglalkozás Kodály Zoltán zenepedagógiai hagyományaira épült. Időtartam: 60 perc A programot vezette Kulcsár Erika, zenetanár, drámapedagógus.


 • 2022. november 07. - Virágültetés...

 • Köszönjük a Kovács Kertészet ismételt felajánlását!


  fotógaléria!
 • 2022. október 24. - Mesemondó 2. évfolyam

 • Október 24-én hétfőn az iskolai könyvtárban rendeztük meg a 2. osztályosok mesemondó versenyét. 9 tanuló vett részt a jó hangulatú eseményen:
  2. a osztály: Bodnárik Emma, Nagy Ákos, Trungel Hedvig, Vecsei Gréta
  2. ói osztály: Balázs Anna Izabelle, Durucz Adél, Kovács Marcell, Marton Hanna, Sivák Dorina
  Díjazottak:
  I. helyezés: Bodnárik Emma (2. a)
  II. helyezés: Balázs Anna Izabelle (2. ói)
  III. helyezés: Vecsei Gréta (2. a)


  fotógaléria!
 • 2022. október 21. - '56. október 23-ra emlékeztünk...


 • fotógaléria!
 • 2022. október 20. - Mesemondó 1. évfolyam

 • 1. osztályos helyezettek:
  1. Fazekas Zsanett 1.ói
  2. Mahler Maja 1.a
  3. Tóth Zenina 1.a
  Különdíj: Kovács László 1.a
  Gratulálunk!


  fotógaléria!
 • 2022. október 20. - Ovis mesemondó verseny

 • Okt.20-án került megrendezésre az óvodás korosztály mesemondó találkozójára.
  Díjazottak:
  1. helyezett Szigeti Bence, Katica csoport
  2. helyezett Bezsenyi Emília, Katica csoport
  3. helyezett Vida-Szabó Fanni, Cica csoport
  Különdíjas Papp Noémi, Katica csoport
  Gratulálunk!


  fotógaléria!
 • 2022. október 20. - "Passzold vissza, Tesó!"

 • Iskolánk, a "Passzold vissza, Tesó!" kampányhoz csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobiltelefon visszagyűjtő akcióját.
  Várjuk az iskolai gyűjtőpontra a használt mobiltelefonokat, tableteket, töltőket, fülhallgatókat!


 • 2022. október 17. - Mesemondó verseny 4. évfolyam

 • 2022. október 17-én rendeztük meg a 4. osztályosok mesemondó versenyét az iskola könyvtárában.
  A gyerekek izgatottan érkeztek a megmérettetésre. A verseny jó hangulatban zajlott, mindenki nagyon jól érezte magát. A zsűrinek idén is nehéz dolga volt, a színvonalas előadások közül azonban ki kellett választani a legjobbakat.
  Eredmények:
  I.helyezett: Geiger Ákos 4.a
  II. helyezett: Tóth Greta 4.a
  III. helyezett: Kis Luca 4.ói
  Különdíj: Kőtörő Aliz 4.a
  Minden tanulónak gratulálunk, és köszönjük a felkészítő pedagógusok, illetve a zsűri tagjainak munkáját!


  fotógaléria!
 • 2022. október 14. - Pályaorientációs nap felsősöknek


 • fotógaléria!
 • 2022. október 14. - Pályaorientációs nap alsósoknak

 • Pályaorientációs nap az örmény kultúra jegyében

  Október 14-én iskolánk alsó tagozata Pályaorientációs napot tartott a KMJV Örmény Települési Nemzetiségi Önkormányzata közreműködésével. Az 1., 2. évfolyam a régészettel, leletekkel ismerkedhetett meg a Cifrapalotában. A 3., 4. osztályosok a Szórakaténusz Játékmúzeumban a fazekasság alapjaiba nyert betekintést, melyet ki is próbálhattak. Marokedényt készítettek agyagból, díszítéssel. Egy tartalmas, értékes nappal gazdagodtunk.
  Köszönjük a lehetőséget!


  fotógaléria!
 • 2022. október 14. - Iskolai fotózás október 19-20-án

 • Egy lehetőség az iskolánkban szerdán és csütörtökön!


 • 2022. október 06. - Az 1848-49-es szabadságharc vértanúira emlékeztünk a Nyíri erdőben


 • fotógaléria!
 • 2022. október 06. - Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk


 • fotógaléria!
 • 2022. szeptember 13. - Kadarka Helyi Érték Fesztivál

 • "Kadarka Helyi Érték" fesztiválon iskolánk alsósai színvonalas műsorral léptek fel!
  Gratulálunk a fellépő tanulóinknak!


 • 2022. augusztus 22. - Térítési díjak


 • 2022. augusztus 16. - Javítóvizsga, Tanévnyitó, Tankönyv Átvétel


 • 2022. június 25. - Nyári Ügyeleti Beosztás


Top