A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI - Móricz Zsigmond Általános Iskolája, Hetényegyháza
EFOP-3.3.5-17-2017-00029

 • 2018. június 29. - Tematikus hét az EFOP-3.3.5-17-2017-00029 keretében

 • Angol nyelvi tábor
  Iskolánkban 2018 június 25-29 között angol nyelvű tábor zajlott, melyen 25 tanulónk vett részt a negyedik és a hatodik évfolyamosok közül. A tábor tematikája az erdő világa volt. A gyerekek játékos tevékenységek és a Szegedi Vadasparkba tett kirándulás során ismerkedhettek meg az erdő állataival, azok életmódjával. A tábor során a gyerekek szókincse gazdagodott, egyre bátrabban szólaltak meg angolul. A gyerekek nagyon sokszor elmondták nekünk, hogy mennyire jól érzik magukat ezen a héten, milyen jók a programok, így azt gondolom, szép élményekkel gazdagodva térhettek haza a tematikus hétről.


  fotógaléria!
 • 2018. június 29. - Tematikus hét az EFOP-3.3.5-17-2017-00029 keretében

 • Német nyelvi tábor
  Június utolsó hetében német nyelvi tábor volt a negyedik és hatodik évfolyamos tanulóinknak. A gyerekek rengeteg helyzetben megismerhették, milyen fontos együttműködni a másik emberrel, figyeltek egymásra, segítettek egymásnak. A célnyelvi foglalkozások során játékosan elevenítették fel tudásukat, új ismeretekkel gazdagodtak, szókincsük bővült, gyakorolták a német nyelvű kommunikációt - mindezt játékos formában. Nagyon sokszor elmondták nekünk, hogy mennyire jól érzik magukat ezen a héten, milyen jók a programok, így azt gondolom, szép élményekkel gazdagodva térhettek haza a tematikus hétről.


  fotógaléria!
 • 2018. június 21. - Tematikus hét az EFOP-3.3.5-17-2017-00029 keretében

 • Környezetvédelem
  A környezetvédelmi tematikus programhét során sok új és hasznos információval (szelektív hulladékgyűjtés, komposzt készítése és alkalmazása, energiatakarékosság, helyes táplálkozás és testmozgás fontossága, növények és állatok a környezetünkben) gazdagodtak a gyerekek. Kirándulni voltunk a Szarvasi Arborétumban, ahol szakvezető segítségével ismerkedhettünk meg a növény és állatvilággal, majd egy kis interaktív foglalkozáson (3D kirakó, memóriakártya, kullancs vizsgálata mikroszkóppal) vettünk részünk a varázstanyán. A következő program a Mini Magyarország megtekintése volt szintén szakvezető segítségével. Összességében a tábor elérte a célját, hisz a gyerkőcök nagyon jól érezték magukat és hasznos információkhoz jutottak játékos formában és a kirándulás során.


  fotógaléria!
 • 2018. június 21. - Tematikus hét az EFOP-3.3.5-17-2017-00029 keretében

 • Sport és egészségre nevelés
  Június 3. hetében napközis jellegű tematikus hét volt az iskolánkban, melynek elsődleges célja a közösségformálás volt. Témáját a sport, egészségre nevelés, közlekedés adta, ami nagyon motiválta a gyerekeket, hiszen életelemük a mozgás. A csoportba 35 első és második osztályos gyerek jelentkezett. A színes, játékos programok jól lekötötték a gyerekeket. Első nap az ismerkedés és az egészség jegyében telt. A második nap állatos mozgásos játékok következtek. Harmadik napon csapatépítő, együttműködő foglalkozásokat tartottunk. Negyedik nap a kimozdulás napja volt, ahol bejártuk a világ harmadik legnagyobb labirintusát Ópusztaszeren. Az utolsó napon kipróbálhattuk a közlekedésre is alkalmas sporteszközöket. Meglepetésként légvár várta a gyerekeket egy szülői felajánlás jóvoltából. A témahét pedagógiai céljai: a szabálytudat, az elfogadás, az együttműködés fejlesztése, a mozgásigény, a szabadidő hasznos eltöltése igényének felkeltése megvalósultak. Fejlődött a gyerekek érzelmi-szociális kompetenciája. Maguk fogalmazták meg, hogy az volt a legjobb a táborban, hogy sok új barátot szereztek. Összességében elmondható, hogy egy vidám hangulatú, játékos hetet töltöttünk együtt, ahol mindenki jól érezhette magát. A tematikus hét megerősített bennünket abban, hogy az élménypedagógiai eszközöket, a nem formális tanulási módszereket a mindennapokban is alkalmazni kell.


  fotógaléria!
Top